Ο πληθυσμός της Αιγύπτου έφθασε τα 100 εκατομμύρια ανθρώπους



Φεβρουάριος 11, 2020. 18:49

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Στατιστικής, Χαϊράτ Μπαρακάτ ανακοίνωσε ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου έφθασε τα  100 εκατομμύρια ανθρώπους, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.



Αυτό ανακοινώθηκε  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από την Κεντρική Υπηρεσία Κινητικότητας και Στατιστικής, ενώ η τελευταία απογραφή είχε γίνει στα μέσα του 2012.
Υπήρξε σημαντική αύξηση μέσα σε οκτώ χρόνια.

Ο αριθμός προέκυψε από τη Στατιστική και από τον αριθμό των γεννήσεων και των θανάτων όπως καταγράφεται μέσα από τις υγειονομικές υπηρεσίες σε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια.


Η αιγυπτιακή κυβέρνηση προειδοποίησε τους Αιγυπτίους που αποκτούν οικογένεια να μεριμνούν  για τον οικογενειακό προγραμματισμό τους  και να αποφεύγουν τρίτο  παιδί στην οικογένεια.


Ο Χαϊράτ Μπαρακάτ τόνισε ότι ο αριθμός αυτός του πληθυσμού που έχει καταγραφεί αυτή τη στιγμή είναι προϊόν  εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης Στατιστικής, του υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού, του υπουργείου Χωροταξίας και Οικονομικής Ανάπτυξης.


El Watan News


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr