Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε 16 οικισμούς νότια του Ιντλίμπ



Φωτό από το συριακό πρακτορείο Sana


Φεβρουάριος 27, 2020. 08:30


Οι δυνάμεις του Μπασάρ Άσαντ ανακατέλαβαν πάνω από 16 οικισμούς, νότια του κυβερνείου του Ιντλίμπ,  έπειτα από μάχες με τους τρομοκράτες της ομάδας Τζαμπχάτ αλ Νούσρα.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass,  που επικαλείται το Sana, ο στρατός της Συρίας απελευθέρωσε την πόλη Καφρανμπέλ και έχει ξεκινήσει εκκαθάριση των σπιτιών και των οδών σε μια προσπάθεια εξουδετέρωσης ναρκών από αυτά.


Στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξάγονται τώρα στο Γιαμπάλ Ζαουίγια, όπου έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις των τρομοκρατών, οι οποίες είχαν καταλάβει το κυβερνείο του Ιντλίμπ το 2014.


Όπως σημειώνεται, εκτός από τους τρομοκράτες της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, οι δυνάμεις της περιοχής καταπολεμούν τους ένοπλους ισλαμιστές της οργάνωσης Ανσάρ αλ Ταουχίντ που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.


Ο Τσαβούσογλου ελπίζει σε εκεχειρία


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε χθες κατά την έναρξη των συνομιλιών με ρωσική αντιπροσωπεία ότι ελπίζει σε μια διαρκή εκεχειρία στο Ιντλίμπ, ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ  της Άγκυρας και της Μόσχας.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν,  δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να αρχίσει μια άλλη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ και ότι αυτό είναι «απλά θέμα χρόνου».


Tass - Russian News Agency
 --