Βόρειο Σινά: Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 17 τρομοκράτες



Φεβρουάριος 11, 2020. 20:54

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 17 τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε εκστρατεία που ξεκίνησαν οι δυνάμεις ασφαλείας στο Αλ Αρίς του Βόρειου Σινά.


Αναφέρεται, μάλιστα, μία συγκεκριμένη δράση:

«Σε συνέχεια των προσπαθειών του Υπουργείου Εσωτερικών στον τομέα της παρακολούθησης και δίωξης τρομοκρατικών στοιχείων που εμπλέκονται στην πραγματοποίηση εχθροπραξιών με στόχο τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και τη βλάβη σε κρατικές οντότητες, υπήρχαν πληροφορίες από την Εθνική Ασφάλεια, σχετικά με το κρησφύγετο μιας ομάδας τρομοκρατών σε ένα ναυπηγείο στην περιοχή Αλ Αρίς», ανακοίνωσε στο Facebook το αιγυπτιακό υπουργείο.


Συνέχισε:


«Οι τρομοκράτες είχαν το χώρο ως βάση για εξορμήσεις σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η περιοχή φυλάσσονταν και πραγματοποιήθηκε έντονη ανταλλαγή πυρών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 τρομοκράτες».


Στο συγκεκριμένο περιστατικό κατασχέθηκαν 6 αυτόματα όπλα, δύο γεμιστήρες και τρεις εκρηκτικές συσκευές, όπως σημειώνει το αραβικό Sky News.

--

A.B.

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr