Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Η αντιπολίτευση της Τουρκίας μιλά για 200 νεκρούς στρατιώτες στο Ιντλίμπ και όχι για 33


φωτό από το δημοσίευμα


Φεβρουάριος 29, 2020. 21:00

Αδιευκρίνιστος φαίνεται, τελικά, ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών στην επίθεση του συριακού στρατού, αφού «οι πλατφόρμες της αντιπολίτευσης της Τουρκίας ανέφεραν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ότι ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ της Συρίας  στις 27 Φεβρουαρίου, όπως καταγράφηκε,  ήταν 200, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ήταν 70 με 80.Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «αντίθετα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των θανάτων στις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη από τον Συριακό Αραβικό Στρατό είναι μόλις 36, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 30.


Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι σκοτώθηκαν 2.000 Σύροι στρατιώτες ως εκδίκηση και ότι καταστράφηκαν 49 άρματα μάχης, 17 τεθωρακισμένα οχήματα και 300 άλλα οχήματα. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα της χώρας του δεν θα αποσυρθούν από τη χώρα.


Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι οι θάνατοι στις τάξεις των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν μόνο 48, συμπεριλαμβανομένων 11 αξιωματικών, εκτός από μέλη και ηγέτες της Χεζμπολάχ. Το Παρατηρητήριο εκτιμά τον αριθμό των οχημάτων που καταστράφηκαν σε 13.


--