Τουλάχιστον 200 οχήματα του τουρκικού στρατού διέσχισαν τα σύνορα με τη Συρία

Τουρκική  αυτοκινητοπομπή περνά το Καφρ Λουσέιν- (syriahr.com)
Φεβρουάριος 2, 2020. 16:15

Τουλάχιστον 200 οχήματα του τουρκικού στρατού, μεταξύ των οποίων τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, διέσχισαν τα σύνορα με τη Συρία, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο το κανάλι Al Arabiya.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός  πέρασε στην επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.


Σημειώνεται ότι το στρατιωτικό κομβόι κατευθύνεται προς τις επαρχίες  Ιντλίμπ και Χαλεπίου. Αναφέρεται,  επίσης,  ότι οι τουρκικές δυνάμεις κήρυξαν την περιοχή της εθνικής οδού που συνδέει τις συριακές πόλεις του Χαλεπίου και της Λατάκιας ως ζώνη πολέμου.

Πριν από λίγες ώρες, η παναραβική εφημερίδα Ασάρκ αλ Αουσάτ ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι τουλάχιστον 40 τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης του τουρκικού στρατού διέσχισαν τα σύνορα από το σημείο ελέγχου Καφρ Λουσέιν  που βρίσκεται βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ.

 
Στις 28 Ιανουαρίου, αυτοκινητοπομπή 30 στρατιωτικών οχημάτων εισέβαλε στη Συρία μέσω του ίδιου συνοριακού σημείου ελέγχου, μεταφέροντας 12 τεθωρακισμένα οχήματα που μετέφεραν υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με το κανάλι
Al Arabiya, κατευθύνθηκαν νότια στην Ιντλίμπ.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μαγιαντίν ανέφερε ότι προηγμένες μονάδες του στρατού της Συρίας, περικύκλωσαν το τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο στο χωριό  Μάαρ Χατάτ, νότια του προπυργίου της τρομοκρατικής ομάδας Τζαμπχάτ αλ Νούσρα στο Μάαρετ αν Νουμάν, νοτιοανατολικά της πόλης Ιντλίμπ, από τρεις πλευρές. 

Στις 23 Δεκεμβρίου, ένα τουρκικό παρατηρητήριο μπλοκαρίστηκε στο νότιο τμήμα της ίδιας επαρχίας, στην περιοχή Σαρμάν.


focus-news.net,syriahr.com


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr