Συνάντηση Ιταλού ΥΠΕΞ με τον Αλ Σάρατζ στην Τρίπολη – Λάθος η επέμβαση στη Λιβύη το 2011



Φεβρουάριος 12, 2020. 18:44

Ρώμη.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το σεβασμό του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και να φέρουμε τις πλευρές σε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός.



»Βρισκόμαστε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις ακτές της. Υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατίας που δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε.


»Χώρες που αγνοούν την ειρήνη, συνεχίζουν να οπλίζουν τα μέρη επί τόπου,  αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε». 


Έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Λούτζι Ντι Μάιο στο Fb μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σάρατζ και τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φατί Μπασάγκα στην Τρίπολη.


«Η διεθνής κοινότητα σήμερα - γράφει ο Ντι Μάιο, ο οποίος ήρθε στην Τρίπολη σε μια επίσκεψη - έκπληξη σήμερα το πρωί - έχει πολλές αμφιβολίες και βεβαιότητα ότι οι βομβιστικές επιθέσεις του 2011 ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος, τόσο πολύ ώστε να πληρώνουμε τις συνέπειες. Αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα να δώσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα».


 «Πιστεύουμε - συνέχισε ο υπουργός – σε μια προσέγγιση χωρίς αποκλεισμούς, με τη συμμετοχή όλων των Λιβύων σε έναν πραγματικό διάλογο.


Ο στόχος είναι να αποκατασταθούν οι κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας έτσι ώστε οι επιχειρήσεις μας μπορούν επίσης να αρχίσουν να επενδύουν και πάλι.


Δεν είναι ένας τρόπος αλλά  είναι ο δρόμος της κοινής λογικής και εκείνων που πραγματικά ενδιαφέρονται για την τύχη του λαού της Λιβύης και την ασφάλεια των πολιτών της», δημοσιεύει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.



Ν.Ν.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr