Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν με τον υπουργό Άμυνας μετά το θάνατο άλλων 5 Τούρκων στο Ιντλίμπ


Φωτό από το συριακό πρακτορείο Sana


Φεβρουάριος 10, 2020. 19:26

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε εκτάκτως τη Δευτέρα  με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,  Χουλουσί Ακάρ, μετά τον θάνατο πέντε Τούρκων στρατιωτών στην πόλη Ιντλίπ της Συρίας.



Ο Ερντογάν είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε αντίποινα σε περίπτωση συνεχιζόμενων επιθέσεων εναντίον των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βόρεια Συρία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του TASS.


Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι ο στρατός της Συρίας βομβάρδισε τις θέσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιντλίπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε  Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι να τραυματισθούν.


Επίσης, το Ρόιτερ, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους, σημειώνει οι δυνάμεις της Συρίας επιτέθηκαν στο τουρκικό παρατηρητήριο στο Ταφτανάν στο Ιντλίπ.
Η Άγκυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο, απάντησε με οβίδες. 


Επιπλέον το Αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε ότι το τουρκικό πυροβολικό είχε αρχίσει να βομβαρδίζει τη συριακή πόλη  Σαρακίμπ, την οποία ο συριακός στρατός είχε απελευθερώσει πριν από λίγες ημέρες. 


Σύμφωνα με το κανάλι, ο τουρκικός στρατός πυροβόλησε από ένα βαρύ οβιδοβόλο στην πόλη και τα περίχωρά της, όπου σταθμεύουν συριακές στρατιωτικές μονάδες. 


Ταυτόχρονα, υπήρξαν αναφορές ότι οι «ένοπλες μονάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας», υπό την κάλυψη του τουρκικού πυροβολικού, ξεκίνησαν «επιθετικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας» κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στα περίχωρα της Ιντλίμπ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr