Η Τουρκία βομβάρδισε 54 στόχους στη Συρία- σκοτώθηκαν δεκάδες στρατιώτες της Συρίας



 
Φεβρουάριος 3, 2020. 20:12


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι τουρκικές  ένοπλες δυνάμεις βομβάρδιζαν 54 στόχους στην επαρχία Ιντλίμπ,  στα βορειοδυτικά της Συρίας, και «σκότωσαν» 76 στρατιώτες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, γράφει αραβικό δημοσίευμα.



Τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Χουλουσί Ακάρ  λέγοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πήραν «όλες τις μορφές μέτρων» στην επαρχία Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα είχε ειδοποιήσει τη Μόσχα ότι θα ανταποκριθεί στην επίθεση καθώς και  για την υποστήριξή της, στον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει σήμερα το πρωί  την επίθεση στην πόλη Ιντλίμπ στην οποία  σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι στρατιώτες.


 Αργότερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα αντιδρούσε στη δολοφονία των στρατιωτών.


Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ, της βορειοδυτικής Συρίας,  βρίσκονται «εκτός ελέγχου».


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας από το Κίεβο, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, δήλωσε ότι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι από την πόλης της Συρίας Ιντλίμπ κατευθύνονται προς τα τουρκικά σύνορα εξαιτίας της επίθεσης του στρατού της Συρίας που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.


Κάλεσε, μάλιστα,  τη Ρωσία να  «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» στην επαρχία της Συρίας, Ιντλίμπ,  όπου σκοτώθηκαν  οι έξι Τούρκοι στρατιώτες, σημειώνει το αραβικό Sky News.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr