Μαυροβούνιο: Το 62% των πολιτών είναι εναντίον του νόμου για τη Θρησκεία



Φεβρουάριος 5, 2020. 16:28

Ποντγκόριτσα.

Ο νόμος για την ελευθερία της θρησκείας, που εγκρίθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, προκαλώντας καταιγίδα δυσαρέσκειας στο Μαυροβούνιο και στην περιοχή, υποστηρίζεται μόνο από το 20% των πολιτών του Μαυροβουνίου, ενώ το 62% δεν  τον υποστηρίζει.



Όσον αφορά τη θρησκευτική υπαγωγή των Μαυροβουνίων πολιτών, το 62% δηλώνεται ότι είναι μέλη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και το 10,1% δέχεται την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου.


Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήγαγε το πρακτορείο «Intelligent Communications» του Μαυροβουνίου, σε δείγμα 1.022 πολιτών από 11 πόλεις του Μαυροβουνίου.


«Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 8 και 15 Ιανουαρίου και κάλυψε 1.022 άτομα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δύο σημαντικές παράμετροι καθόρισαν την απόφαση των πολιτών του Μαυροβουνίου που καλύφθηκαν από την έρευνα.


 Η πρώτη είναι βεβαίως ο νόμος για την ελευθερία της θρησκείας που έχει προκαλέσει όχι μόνο εντάσεις στην κοινωνία, αλλά και πόλωση της πολιτικής σκηνής στο Μαυροβούνιο αλλά και στην περιοχή και η δεύτερη είναι το γεγονός ότι χώρα εισήλθε επίσημα στην εκλογική περίοδο », λέει ο Μπόσκο Κοβάτσεβιτς από το πρακτορείο, όπως δημοσιεύει σήμερα η Βέτσερ.


vecer.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr