Το 78 τοις εκατό των Αλβανών δεν πιστεύει στις πρωτοβουλίες Ράμα για τη διαφθορά



Φεβρουάριος 8, 2020. 15:16

Το Κέντρο Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε έρευνά του σε 6 χώρες των Δυτικών Βαλκανίων- σύμφωνα με σημερινό αλβανικό δημοσίευμα-  διαπίστωσε σχετικά με την Αλβανία κατά το 2019:



Το 78% των πολιτών δεν πιστεύει ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη διαφθορά.


Το 22% πιστεύει ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες ποτέ δεν θα καταπολεμήσουν τελικά τη διαφθορά στη χώρα.


Το 45% των Αλβανών βρίσκεται αντιμέτωπο σε πιέσεις για δωροδοκίες σε κρατικούς λειτουργούς.


Το 34% των Αλβανών έχουν προβεί σε δωροδοκίες σε κρατικούς λειτουργούς για την εξυπηρέτησή του.


Το επίπεδο διαφθοράς στην Αλβανία παραμένει το υψηλότερο στην περιοχή, ξεπερνώντας τη Βόρεια Μακεδονία, και ζητεί τη συνέχιση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της διαφθοράς ώστε να δικαιολογηθεί η έναρξη των συνομιλιών με την ΕΕ.



Επίσης, η έρευνα, η οποία δείχνει τον αντίκτυπο των κυβερνητικών πολιτικών στη μείωση της διαφθοράς, έδειξε ότι «οι ελλείψεις στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, το δυσλειτουργικό δικαστικό σύστημα και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχουν επηρεάσει τη δυσλειτουργία του κράτους και συνεπώς την καθημερινή ζωή των πολιτών», σημειώνει το δημοσίευμα.


lapsi.al, boldnews.al,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr