Σκόπια: Διεθνές συνέδριο για την πορεία των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ



Φεβρουάριος 9, 2020. 11:48


Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στην πορεία της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, είναι το κύριο θέμα του διεθνούς συνεδρίου Τα Βαλκάνια Προς Την Ευρωπαϊκή Ένωση,  το οποίο διοργανώνεται σήμερα στα Σκόπια και συμμετέχουν αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς της περιοχής.


Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, επίσης,  διάφοροι περιφερειακοί ηγέτες των σοσιαλδημοκρατικών και φιλελεύθερων πολιτικών κομμάτων καθώς και ευρωβουλευτών.


Οι διοργανωτές ανακοινώνουν ότι το επίσημο άνοιγμα θα γίνει από την  Τάνια Φαγιόν, ευρωβουλευτή από τη Σλοβενίας της Σοσιαλδημοκρατικής Ομάδας,  τον Ιλχάν Κιουτσούκ – ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας από την φιλελεύθερη ομάδα ALDE και εισηγητή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΕΚ και τον Τονίνο Πικούλα - κοινωνική ομάδα της Κροατίας.


Το συνέδριο είναι το τελικό γεγονός του περιφερειακού εκπαιδευτικού προγράμματος «Νεολαία Προοδευτική Πολιτική στα Δυτικά Βαλκάνια - ProgWeb» και οργανώνεται από διάφορες ΜΚΟ στην περιοχή:

 Πρόοδος - Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας,
 Ίδρυμα «Μπόρις Ντίβκοβιτς» από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη  , Ίδρυμα Τζεμάλ Στάφα  από την Αλβανία, Φόρουμ  αριστερής πρωτοβουλίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και  Κέντρο Μοντέρνων Δεξιοτήτων στη Σερβία.
Το συνέδριο  υποστηρίζεται από το σουηδικό  διεθνές Κέντρο Ούλοφ Πάλμε και το διεθνές ίδρυμα των κομμάτων του Κέντρου, όπως σημειώνεται.


ΜΜΕ Σκοπίων


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr