Σκόπια: Καμπάνια κατά της Ουγγαρίας και Όρμπαν, ενώ ο Ούγγρος Επίτροπος ζητά επιτάχυνση της ένταξης



Φεβρουάριος 11, 2020. 08:59

Ενώ οι υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στα Σκόπια ακολουθούν μια εκστρατεία "στυλ εναντίον του Βίκτορ Όρμπαν και του Γιάνεζ Γιάνσα" ως ηγέτες που ήθελαν την ανατροπή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ούγγρος αρμόδιος για τη διεύρυνση Όλιβερ Βάρχεϊ, άνθρωπος του κόμματος του Όρμπαν πιέζει για μια ημερομηνία διαπραγμάτευσης πριν από το Μάιο, γράφει η Denesen των Σκοπίων.



Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τα Σκόπια και τα Τίρανα να λάβουν ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ πριν από μια συνάντηση στο Ζάγκρεμπ τον Μάιο, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα Δυτικά Βαλκάνια.  


Αυτό ανήγγειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  επιδιώκει να επιταχύνει την πρόοδο της περιοχής προς μια σαφή ευρωπαϊκή προοπτική.


Ο Βάρχεϊ τόνισε ότι οι αλλαγές των κανόνων διαπραγμάτευσης για την προσχώρηση που πρότεινε η επιτροπή πριν από λίγες ημέρες προβλέπουν σαφέστερες απαιτήσεις για τις υποψήφιες χώρες και σαφέστερες συνέπειες ελλείψει προόδου.


Σύμφωνα με τον ίδιο, αν αναβληθεί εκ νέου η απόφαση να καθοριστεί ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τα Τίρανα, αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της περιοχής και θα ανοίξει χώρο για τις ξένες δυνάμεις.


 Ο Βάρχεϊ κάλεσε την ΕΕ να βλέπει τις υποψήφιες χώρες περισσότερο ως χώρες της Κοινότητας.


denesen.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr