Ερντογάν σε Τραμπ: Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κυριαρχήσει στο Ιντλίμπ



Φεβρουάριος 28, 2020. 21:55

Μετά το θάνατο των 33 Τούρκων στρατιωτών και των συνολικά 54 που σκοτώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Συρία,  η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κυριαρχήσει στο Ιντλίμπ, διώχνοντας από την περιοχή τον στρατό της Συρίας.



Αυτό είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Παρασκευή με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.


«Ο πρόεδρος (Ερντογάν) επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να καθαρίσει την περιοχή που καθορίστηκε από το μνημόνιο του Σότσι στο Ιντλίμπ από τα στοιχεία του καθεστώτος», ανέφερε η δήλωση.


Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν σχετικά με την ανάγκη άμεσης δράσης για την αποτροπή ανθρωπιστικής κρίσης στο Ιντλίμπ, πρόσθεσε.


Το ΝΑΤΟ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Τουρκία


Όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Τουρκία μετά τις επιθέσεις του στρατού της Συρίας στο Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκαν 33 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν δεκάδες, δήλωσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.


Οι σύμμαχοι επίσης, καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες αδιάκριτες αεροπορικές επιθέσεις από το καθεστώς της Συρίας και τη Ρωσία, στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κάνοντας έκκληση «να σταματήσουν τις επιθέσεις και να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για μια ειρηνική λύση».


--