Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αναφέρει αυτά που ισχυρίζεται ο Έντι Ράμα



Φεβρουάριος 7, 2020. 19:53

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας,  Έντι Ράμα, επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες χθες, όπου φιλοξενήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.



Αυτό που είναι εντυπωσιακό από αυτήν τη συνάντηση είναι ότι τα θέματα συζήτησης που λέει ο Ράμα ότι συζητήθηκαν είναι διαφορετικά από αυτά που δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επίσημη ανακοίνωσή του.


Σύμφωνα με τον Ράμα, με τον Πομπέο μιλήσανε για την ανασυγκρότηση και το πακέτο εναντίον της διαφθοράς στη δικαιοσύνη ( γνωστό ως «Anti KÇK» στα αλβανικά) , ενώ η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι η συνάντηση μεταξύ τους επικεντρώθηκε κυρίως στις προκλήσεις της Αλβανίας ως επικεφαλής του ΟΑΣΕ.


Αυτά δήλωσε ο Ράμα για τη συνάντηση: 


Στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο,  μιλήσαμε για την ανασυγκρότηση, το πακέτο ‘Anti KÇK’, το περιφερειακό Σένγκεν και τον διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, καθώς και τις κοινές προκλήσεις της στρατηγικής μας συμμαχίας, όπου η Αλβανία παραμένει πιστή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  αναφέρει άλλα κατά τη συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό:


 Τις κοινές προτεραιότητες κατά την προεδρία της Αλβανίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.


Την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για τις προσπάθειες της Αλβανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τρέχουσες προσπάθειες για δικαστική και εκλογική μεταρρύθμιση.


Επίσης, ο Μάικ Πομπέο συγχάρηκε τον πρωθυπουργό για την σταθερή δέσμευση της κυβέρνησής του να συμβάλει στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, καταπολεμώντας τις κακόβουλες δραστηριότητες του Ιράν και στην περιφερειακή πρωτοβουλία για την καθιέρωση των δικτύων επικοινωνιών 5G.


Το δημοσίευμα παρουσιάζει τις δηλώσεις του Ράμα και την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς επίρρωση των αναφερομένων.






faxweb.al

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr