Μήνυμα στη συνάντηση του προέδρου της Αλβανίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο




Φεβρουάριος 1, 2020. 18:04

«E kundërta e paqes nuk është lufta, por egocentrizmi»- «Το αντίθετο της ειρήνης δεν είναι ο πόλεμος, αλλά ο εγωκεντρισμός», είναι το ισχυρό μήνυμα που μετέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, που το άντλησε από κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου με τον οποίο συναντήθηκε.



Σε ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με τη συνάντηση, ο αρχηγός του κράτους έδωσε, επίσης, ένα μήνυμα που φαίνεται να σχετίζεται με τις εξελίξεις στη χώρα.


«Με χαρά επισκεφθήκαμε σήμερα τις δύο νέες εγκαταστάσεις στον Ορθόδοξο Ναό της Ανάστασης του Χριστού στα Τίρανα, την αίθουσα βαπτίσεων και την αίθουσα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης των νέων».


Η εκπαίδευση της νεότερης γενιάς με τις ιερές διδασκαλίες της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή, όχι μόνο αγγίζουν τις καρδιές και τη σκέψη των πιστών μέσα στην εκκλησία, αλλά είναι πραγματικά μηνύματα, ειδικά για τα παιδιά και τους νέους μας για να τους κρατήσουμε μακριά από εθισμούς και ‘ασθένειες της σύγχρονης εποχής’ όπως είναι τα ναρκωτικά, τα τυχερά παιχνίδια, το αλκοόλ και ο εγωισμός.


»Ο Μακαριώτατος Αναστάσιος Γιαννουλάτος δικαίως διακηρύσσει: «Το αντίθετο της ειρήνης δεν είναι ο πόλεμος, αλλά ο εγωκεντρισμός».


 «Με ευγνωμοσύνη και ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία για τις ιδιαίτερες συνεισφορές και τη δέσμευση της για την αποθάρρυνση του φαινομένου της εγκατάλειψης της χώρας, καθώς τονίζει τη σημασία της αύξησης της ελπίδας και της προώθησης των καλύτερων εθνικών μας αξιών στα παιδιά και τους νέους μας», κατέληξε ο αρχηγός του κράτους.


telegraf.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr