Λιβύη: Δεκάδες οι νεκροί Σύριοι μισθοφόροι σε μάχες στην Τρίπολη



Φεβρουάριος 2, 2020. 09:24

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκάλυψε το απόγευμα του Σαββάτου ότι ο αριθμός των  Σύριων μαχητών που έστειλε η Τουρκία για να πολεμήσουν στη Λιβύη ανέρχεται σε 2.900 μισθοφόρους, ενώ άλλοι 1800 μισθοφόροι έφθασαν στα τουρκικά στρατόπεδα για να εκπαιδευτούν.


Δεκάδες οι νεκροί μισθοφόροι


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ο αριθμός των νεκρών των Σύριων μαχητών στις μάχες της Τρίπολης ανήλθε στους 72 μισθοφόρους.


Σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στους δρόμους της συνοικίας Σαλάχ αλ Ντιν, νότια της Τρίπολης και στον οδικό άξονα Ράμπλεχ κοντά στον αερολιμένα της Τρίπολης καθώς και στον άξονα Αλ Χάμπντα, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν σε 3 νοσοκομεία.


Λιποτάκτησαν στην Ιταλία


Το Παρατηρητήριο επιβεβαίωσε επίσης ότι 64 από τους μισθοφόρους της Τουρκίας που αφίχθηκαν στη Λιβύη, εγκατέλειψαν την Τρίπολη άμα την άφιξή τους και επιβιβάστηκαν σε σκάφος για να πάνε στην Ιταλία.


Το Παρατηρητήριο επιβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η διαδικασία «καταχώρησης μισθοφόρων στη Συρία που θέλουν να πάνε στην Τρίπολη». Οι προσλήψεις γίνονται στο Αφρίν και στις περιοχές «Ασπίδα του Ευφράτη» της βορειοανατολικής Συρίας.


Μεγάλη Δυσαρέσκεια των ένοπλων ομάδων της Συρίας


Το παρατηρητήριο μιλά για μια κατάσταση «μεγάλης δημόσιας δυσαρέσκειας» με τη διαδικασία της μεταφοράς των μισθοφόρων στη Λιβύη, σε μια εποχή που οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις με ρωσική υποστήριξη στο Χαλέπι και την Ιντλίμπ, σύμφωνα με την αιγυπτιακή “al Omma”.


--
Α.Β.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr