Αλβανία- Τουρκία, υπογράφηκε σχέδιο Αμυντικής Συνεργασίας



Το σχετικό μνημόνιο υπογράφηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αμυντικής Πολιτικής Φλόριαν Καλί και τον Τούρκο συνταγματάρχη Σακίρ Τζουμχούρ Σομέρ, στρατιωτικό ακόλουθο  της Τουρκίας στα Τίρανα

Φεβρουάριος 29, 2020. 22:00

Τίρανα.

Ένας από τους σημαντικότερους αρωγούς του αλβανικού κράτους τόσο στον στρατιωτικό τομέα όσο και σε περιόδους εκτάκτων αναγκών είναι τη Τουρκία.


Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους εταίρους της χώρας για την ασφάλεια και την άμυνα, αλλά και μια χώρα  που συνδράμει σε δύσκολες στιγμές, σημειώνει το δημοσίευμα του υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας.


Τρανταχτό παράδειγμα είναι η σημαντική βοήθεια στη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε τον σεισμό που έπληξε τη χώρα μας στις 26 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.


Για την ενίσχυση και την εντατικοποίηση της αλληλεπίδρασης στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας υπέγραψαν Σχέδιο Συνεργασίας για το 2020.


Το σχέδιο συνεργασίας περιλαμβάνει δραστηριότητες που δεν αναφέρονται δημοσίως αλλά θα ενισχύσουν και θα εντείνουν τις μεταξύ τους σχέσεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.


--