Η Συρία κατηγορεί την Τουρκία ότι προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των τρομοκρατών


 
Τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στην επαρχία Ιντλίμπ - φωτό από το δημοσίευμα
 

Φεβρουάριος 28, 2020. 20:29

«Τα τουρκικά και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επιδεινώνουν σκόπιμα τις απώλειες του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στην περιοχή της πόλης Σαρακίμπ της επαρχίας Ιντλίμπ, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το ηθικό των τρομοκρατών που ηττούνται», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.



Σύμφωνα με το Ria Novosti, στην ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο εξωτερικών προσθέτει ότι «η επίσημη αναγνώριση της άμεσης συμμετοχής των δυνάμεων του  (Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν στις στρατιωτικές συγκρούσεις με τις τρομοκρατικές ομάδες επιβεβαιώνει τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις συμφωνίες του Σότσι».


Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι «η υστερία της Άγκυρας προκλήθηκε από τις σημαντικές επιτυχίες του στρατού της Συρίας στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Χάμα και του Ιντλίμπ, όπου απελευθερώθηκαν πάνω από 130 οικισμοί από τους τρομοκράτες σε σύντομο χρονικό διάστημα.


«Ο συριακός στρατός, ο οποίος απελευθέρωσε τις τελευταίες εβδομάδες εκατομμύρια Σύρων πολιτών από την τρομοκρατική απειλή, θα συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή του να εξαλείψει την παρουσία τρομοκρατών σε όλη τη Συρία».



--

--