Τα παράδοξα δεν έχουν τέλος στην Αθήνα, το ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών δεν χορηγεί την ιθαγένεια στην οικογένεια από Χιμάρα, Κούτουλα





Φεβρουάριος 26, 2020. 19:27

Αναδημοσίευση, ως έχει, από το SManalysis

Μετά από διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Βορείου Ηπείρου σχετικά με τις συντάξεις που ξεκίνησε ο τραγουδιστής Χρήστο Μαστόρα, ένα άλλο σκάνδαλο διεξάγεται με τους Έλληνες στην Χειμάρα, το Υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζοντας μια μαύρη λίστα για την ιθαγένεια ενώ είναι, και θα παραμείνουν Έλληνες, περισσότερο από της Αθήνας, ή ίσως του Αιγαίου.

Δεν λέγεται ότι η Αλεξάνδρα (Ρετζό) Κούτουλας και ο Χάρης Κούτουλας, η αδελφή και ο αδελφός του, που γεννήθηκε στην Κέρκυρα, απέκτησαν ελληνική υπηκοότητα, αφού ακυρώθηκε από την Ελλάδα, μία από τις πατριωτικές οικογένειες της Χειμάρας, υποφέροντας τη δικτατορία του Χότζα. , επειδή υπερηφανεύονταν ότι είναι έλληνες. . Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάστηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, δεν τους δόθηκε ελληνική υπηκοότητα, απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στην Αθήνα.


Θα ήταν αρκετό για αυτό το σήμα να προειδοποιήσει τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, τι συμβαίνει τώρα με τους Έλληνες της Χειμάρας, που φυλάσσουν την ιδιοκτησία και τον Ελληνισμό στη Χειμάρα. Ο Ιάσονας Κούτουλας και μετά ο Δημήτριο Κούτουλας, ο οποίος ήταν εδώ και δεκαετίες Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ηπειρωτικών της Αμερικής, φεύγοντας από την κομμουνιστική Αλβανία, δεν θα πίστευε ότι τα εγγόνια τους θα υποβάλλονταν σε δεύτερη εκτέλεση "Μάνα Πατρίδα Ελλάδα" , λόγω των πεποιθήσεών τους στην ελληνική Ήπειρο.

Ο θείος του Κυριάκου (πατέρας των παιδιών του οποίου η ιθαγένεια ανακλήθηκε) Ο Νίκο Κούτουλας, λόγω της αμφισβητούμενης ψήφου του Enver Hoxha το 1946, όταν η Χιμάρα μποϊκοτάρει τις εκλογές, έκανε μια δήλωση στα μέλη του κομμουνιστικού δικαστηρίου ότι η γλώσσα που πρέπει να ήναι ελληνικά , ήεν το μεταξύ  Καταδικάστηκε σε θάνατο,

Ο  παππούς του, ο Σπίρο Γκόρο, καταδικάστηκε στη ζωή, και πέθανε στη φυλακή Burrel και ολόκληρη η οικογένεια διώχτηκε, όλα τα χρόνια αργότερα.

Και εκεί είναι, ένα ισχυρό μέλος  για να υπερασπιστεί την ιδιοκτησία και τον Ελληνισμό στη Χιμάρα, διώκεται από την Ελλάδα, , προσβεβλημένο και δεν παραχωρεί την ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννήθηκαν από Μάνα Πατρίδα , όχι με γράμματα ή ψευδείς όρκους αλλά με υπερηφάνεια που την έχουν προστατεύσει εδώ και δεκαετίες, όπου και αν ζούσαν στη Βόρεια Ήπειρο, ακόμη και στη Χιμάρα και Αυλώνα , όπου σήμερα κατοικεί.


Αυτός ο τύπος κακόβουλης συμπεριφοράς θα έχει σίγουρα μια εχθρική πηγή, η οποία έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την αρμονία των βόρειων Ηπειρωτών, ειδικά στη Χιμάρα, και ταυτόχρονα υποκινεί μίσος απέναντι στην Αθήνα, όπου η λεηλασία περιουσίας και επικράτειας στη Χειμάρα, έχει ένα παράλληλο, αφενός, το φασιστικό κράτος της Αλβανίας που καταλαμβάνει ελληνική ιδιοκτησία στη Χειμάρα και, αφετέρου, την ελληνική μητέρα που τους προδίδει, ακόμα χειρότερα, εμποδίζοντας την ιθαγένειά τους, έτσι ώστε αύριο οι Έλληνες στη Χειμάρα διαμαρτύρονται στις Βρυξέλλες για την προσαρμογή αυτή.

Αυτή η οικογένεια, επί του παρόντος, πολέμησε για να προστατεύσει την ιδιοκτησία και τον Ελληνισμό στη Χειμάρα, διώκεται από την Ελλάδα, πατριαρχική, προσβεβλημένη και δεν έλαβε ελληνική υπηκοότητα από παιδιά που γεννήθηκαν από Έλληνα θεό, όχι με γράμματα ή ψευδείς όρκους, τον έχουν προστατεύσει εδώ και δεκαετίες, οπουδήποτε ζούσαν στη Βόρεια Ήπειρο, ακόμη και στη Χιμάρα και στη Βλόρα, όπου σήμερα κατοικεί.

Αυτός ο τρόπος κακομεταχείρισης θα έχει σίγουρα μια εχθρική πηγή, η οποία έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την αρμονία των βόρειων επεισοδίων, ειδικά στη Χιμάρα, και ταυτόχρονα υποκινεί μίσος προς την Αθήνα, όπου η λεηλασία της ιδιοκτησίας και της επικράτειας της Χιμάρα ένα παράλληλο, αφενός, από το φασιστικό κράτος της Αλβανίας που κατέλαβε ελληνική ιδιοκτησία στη Χειμάρα και, αφετέρου, την ελληνική μητέρα που τους προδίδει, ακόμα χειρότερα, εμποδίζοντας την ιθαγένειά τους.

Και υπάρχει μια αιτία, που παλεύει, να σπάσει τον πατριωτισμό και τον ελληνισμό, να σιωπά για τις σφαγές και τις παραβιάσεις των ελευθεριών και των δικαιωμάτων αυτοδιάθεσης και να γίνει συμβαλλόμενο μέρος σε αυτούς, τους ληστές και τους εισβολείς των ολιγαρχών, στους οποίους ενημερώθηκε ο υπουργός. Εξωτερικός Νίκος Δένδηας.


SManalysis