Κρεμλίνο: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Στρατού της Συρίας ξεκινούν από περιοχές που υπάρχουν τουρκικές δυνάμεις



Φεβρουάριος 6, 2020. 18:39

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ,  επιβεβαίωσε ότι οι συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του συριακού στρατού των ρωσικών δυνάμεων γίνονται από τρομοκρατικές οργανώσεις που βρίσκονται όπου υπάρχουν τουρκικές δυνάμεις κατοχής.



Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ότι η Μόσχα ανησυχεί για τις επιθετικές επιχειρήσεις αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιντλίμπ, όπου βρίσκονται τουρκικές δυνάμεις,  εναντίον του συριακού στρατού, καθώς και ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συρία.


Η Γενική Διοίκηση του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε σε σημερινή δήλωσή της ότι σε μια απροκάλυπτη σύμπνοια με την ισραηλινή αεροπορική επίθεση και με την κάλυψή της, εισχώρησε στο εσωτερικό της Συρίας μια τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που περιλάμβανε σειρά οχημάτων και αρμάτων μάχης για να προστατεύσει τους τρομοκράτες που βρίσκονται υπό την ηγεσία του Μετώπου αλ Νούσρα. 


Μάλιστα, η οργανωμένη τρομοκρατία που πολιορκεί πολίτες και τις αρχές στο Ιντλίμπ,  τους έχει ως ομήρους και ως ανθρώπινες ασπίδες.


Επιπρόσθετα, ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα του κράτους και καθήκον να την εξαλείψει.


Το υπουργείο δήλωσε σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι στη ζώνη ασφαλείας στο Ιντλίμπ «σημειώθηκε, πρόσφατα, σοβαρή ένταση, καθώς οι τρομοκράτες προέβησαν σε περισσότερες από 1000 επιθέσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες του περασμένου μήνα, αφήνοντας εκατοντάδες νεκρούς στρατιώτες και πολίτες».


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι όλες αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν μόνο ένα πράγμα:  ότι οι αυξανόμενες δυνατότητες των τρομοκρατών  είναι «απαράδεκτες και ατιμώρητες», επισημαίνοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο στρατός της Συρίας βρέθηκε υποχρεωμένος να ανταποκριθεί σε επιθέσεις κατά των τρομοκρατών,  με σκοπό την προστασία χιλιάδων Σύρων από τρομοκράτες.


Επιβεβαίωσε, ακόμη,  ότι ο συριακός στρατός αγωνίζεται στην κυρίαρχη επικράτειά του εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων που είναι καταχωρημένες στον κατάλογο τρομοκρατικών οντοτήτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ανέφερε ότι η συζήτηση αυτή διεξάγεται εδώ, για την κυριαρχία στα εδάφη της Συρίας.


sana.sy


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr