Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν τουρκικά που είχαν σκοπό να βομβαρδίσουν τη Συρία


Φεβρουάριος 11, 2020. 15:13

Πριν από λίγες ημέρες, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προσπάθησαν να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Συρίας στην επαρχία του Χαλεπίου, αλλά αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μαχητικά.
 Αυτό αναφέρει η κινεζική πύλη ειδήσεων Sohu, όπως αναφέρει η ρωσική EurAsia Daily (eadaily.com/ru/)



Η πηγή σημειώνει ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία επιχείρησε να βομβαρδίσει στρατιωτικές θέσεις της Συρίας σε περιοχές της Ιντλίμπ, Χάμα και Χαλεπίου, με αεροσκάφη F-16,  αλλά τα σχέδια της Τουρκίας  ανατράπηκαν από τα αεροσκάφη Su-35 των δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που απογειώθηκαν από τη βάση Χμέιμιμ της  επαρχίας Λατάκια.


«Τα ρωσικά Su-35»  αναχαίτισαν αποτελεσματικά την είσοδο των τουρκικών F-16 στον εναέριο χώρο της Συρίας και τα εμπόδισαν να διασχίσουν τα αεροπορικά σύνορα. Τελικά, οι Τούρκοι  πιλότοι αναγκάστηκαν να αποσυρθούν», αναφέρουν οι πηγές της Sohu.


Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών σχετικά με τη συνάντηση «της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κοντά στα σύνορα Συρίας Τουρκίας.


Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, τα δημοσιεύματα αυτής της κινεζικής πύλης είναι συχνά «λανθασμένα» με μη επαληθευμένες πληροφορίες.



Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις, όπου οι δημοσιεύσεις σε στρατιωτικά ζητήματα από την Sohu.com,  σχετικά με γεγονότα σε ένοπλες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αποδειχθεί αξιόπιστες εκ των υστέρων..


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr