Ο Χαλίφα Χαφτάρ έλαβε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Γαλλία



Φεβρουάριος 12, 2020. 21:00

Ο επικεφαλής του Εθνικούς Στρατού της Λιβύης, αρχιστράτηγος Χαλίφα Χαφτάρ δέχθηκε σήμερα Τετάρτη  τον διευθυντή του τμήματος Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Χρίστοφ Φαρνώ.


Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση αναφέρεται ότι ο Γάλλος αξιωματούχος υπέβαλε επίσημη πρόσκληση του Εμανουέλ Μακρόν προς τον στρατάρχη Χαφτάρ να επισκεφθεί τη Γαλλία.


Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη, Φατί Πασάγκα έλαβε, επίσης, επίσημη πρόσκληση για επίσκεψη στο Παρίσι και συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με γαλλική αντιπροσωπεία την περασμένη Δευτέρα, για να συζητήσουν διάφορα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης και της γαλλικής πρεσβείας στη Λιβύη, γράφει η λιβυκή Αλ Ουασάτ.

-
Α.Β.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr