Βουλγαρία: Έκκληση από την ΥΠΕΞ στους νέους να μην συμμετέχουν στη Ναζιστική Πορεία στη Σόφια



Φεβρουάριος 22, 2020. 18:27

Σόφια.

Η Βουλγάρα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, απηύθυνε έκκληση στους νέους που συμμετέχουν στην Πορεία Λουκόφ, να μην πιστεύουν τυφλά σε ιδεολογίες που αντιτίθενται στην ανθρωπότητα και οποίες κηρύττουν μίσος, ρατσισμό και ξενοφοβία.



Σε συνέντευξη στη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση, η Ζαχαρίεβα είπε ότι οι πυροβολισμοί στη γερμανική πόλη Χανάου ήταν η τρίτη περίπτωση σε λιγότερο από ένα χρόνο κατά την οποία ο ρατσισμός και η ξενοφοβία οδήγησαν στο θάνατο ανθρώπους.


«Κάνω, επίσης, μια συσχέτιση με την Πορεία Λουκόφ, η οποία δυστυχώς λαμβάνει χώρα στη Βουλγαρία- καλώ τους νέους ανθρώπους να μην πιστεύουν τυφλά σε ιδεολογίες που είναι αντίθετες με την ανθρωπότητα, διότι αυτό δεν είναι πολύ διαφορετικό  από αυτό που συνέβη στο Χανάου», είπε.


Δεν υπάρχει τίποτε δημοκρατικό  και έννομο  σχετικά με τα νέο-ναζιστικά  άσματα, πρόσθεσε η Ζαχαρίεβα.


Η «Πορεία Λουκόφ» διοργανώνεται  κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας από το 2003, όπου πραγματοποιείται λαμπαδηφορία  προς τιμή του φιλο- ναζιστή Βούλγαρου στρατηγού  Χρίστο Λουκόφ που ηγήθηκε της Φασιστικής Ένωσης των Βουλγαρικών Εθνικών Λεγεώνων στις αρχές της δεκαετίας του 1940.


Η εκδήλωση προσελκύει νεοναζί από διάφορες περιοχές της Ευρώπης. 

Μάλιστα, την παραμονή της ‘Πορείας Λουκόφ  2020', η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία σταμάτησε εννέα ακραίους εξτρεμιστές να επιβιβασθούν σε πτήση από το Ντόρτμουντ στη Σόφια.