Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

«Η Άγκυρα ενδέχεται να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πολεμικά πλοία;»Φεβρουάριος 29, 2020. 20:29Απαντώντας στην κλιμάκωση της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, η Τουρκία ενδέχεται να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πολεμικά πλοία, όπως δημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με την Άγκυρα- γράφει το δημοσίευμα-  η Ρωσία συμμετέχει ήδη και είναι ενδιαφερόμενο μέρος στη στρατιωτική σύγκρουση στη Συρία και η Τουρκία, βάσει της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης έχει το δικαίωμα να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου  και των Δαρδανελίων σε μέρη της σύγκρουσης.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας  στη ρωσική έκθεση, δήλωσε ότι οι θέσεις του τουρκικού στρατού ήταν γνωστές στους Ρώσους, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων για αυτές στη ζώνη αποκλιμάκωσης της έντασης.


Μάλιστα, επέμεινε στη θέση ότι κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης στις θέσεις του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ, δεν υπήρχαν ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης στο τομέα αυτόν.


Σημειώνεται ότι από την αεροπορική επίθεση των αεροπορικών δυνάμεων της Συρίας, 33 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 32 τραυματίστηκαν στις 27 Φεβρουαρίου.

--