Δώδεκα Ιρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στη Συρία

φωτό από την Δαμασκό τη στιγμή της επίθεσης από τους Ισραηλινούς (6 Φεβρ. 2020)


Φεβρουάριος 6, 2020. 19:49

Δώδεκα Ιρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις ενάντια σε αρκετούς στόχους κοντά στη Δαμασκό τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, για τις οποίες τα συριακά κρατικά ΜΜΕ κατηγόρησαν το Ισραήλ, σύμφωνα με το  συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.



Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της χώρας,  κατέστρεψαν έναν αριθμό ρουκετών κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Ωστόσο, αναλυτές της Άμυνας απορρίπτουν τέτοιες αξιώσεις από το καθεστώς της Συρίας, όπως σημειώνει η ισραηλινή «The Times of Israel».


«Οι  αντιαεροπορικές μας δυνάμεις αντιμετώπισαν ισραηλινή επίθεση δυτικά της πρωτεύουσας, δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, προσθέτοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον εναέριο χώρο του Γκολάν.


Σύμφωνα με το SANA, οι ισραηλινές επιθέσεις αφορούσαν την περιοχή Αλ Κίσουα - μια περιοχή κοντά στη Δαμασκό,  που το Ισραήλ είχε εντοπίσει στο παρελθόν βάση επιχειρήσεων του Ιράν.


Συνολικά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), τρεις κυβερνητικές και ιρανικές θέσεις κοντά στη Δαμασκό και δυτικά της πρωτεύουσας έγιναν στόχοι της επίθεσης, προσθέτοντας ότι σε μία από τις περιοχές ξέσπασε πυρκαγιά.


Οι Σύριοι καταγγέλλουν ότι οι ισραηλινές επιθέσεις έγιναν τη στιγμή που στα βόρεια σύνορά τους στρατιωτικό κομβόι από την Τουρκία πέρασε τα συριακά σύνορα κατευθυνόμενο στο Ιντλίμπ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr