Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Τζιχαντιστές ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ - ΑιγύπτουΦεβρουάριος 13, 2020. 08:52

Μια τεράστια έκρηξη κατέστρεψε τον αγωγό αερίου μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ στη χερσόνησο του Σινά, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους αφού δημιούργησε μια τεράστια πυρκαγιά στην περιοχή έκρηξης. Ο αγωγός τέθηκε εντελώς εκτός λειτουργίας. Προς το παρόν χρησιμοποιείται ένας εναλλακτικός αγωγός μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.


Το  ισλαμικό κράτος ισχυρίστηκε σε δήλωση ότι είχε τοποθετήσει βόμβες σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος του αγωγού.

Από την επανάσταση του Ιανουαρίου του 2011, έχουν υπάρξει περίπου  30 αναφορές με στόχο τον ίδιο αγωγό έως ότου ο αιγυπτιακός στρατός έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις στο Σινά για να εξασφαλίσει την ασφάλεια στις γραμμές αγωγών το 2015.

Ο  Οσάμα ελ Γαντούρ, επικεφαλής του κυβερνήτη του Βόρειου Σινά, υποβάθμισε την επίδραση της έκρηξης στις προμήθειες φυσικού αερίου στην επαρχία.

 Ο ίδιος δήλωσε στην Al-Monitor μέσω τηλεφώνου ότι, ενώ οι ζημιές εξακολουθούν να αξιολογούνται, «δεν θα επηρεάσουν σπίτια, εργοστάσια και εταιρείες που λειτουργούν στο Βόρειο Σινά επειδή η παροχή θα γίνεται με εναλλακτικό αγωγό μέχρι να γίνουν επισκευές». --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr