Κρεμλίνο: Η Άγκυρα δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τις συμφωνίες του Σότσι για τη Συρία



Φεβρουάριος 23, 2020. 14:53

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ,  σε συνέντευξή του  στο τηλεοπτικό κανάλι «Rossiya-1» δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τους όρους των συμφωνιών για τη Συρία που είχαν επιτευχθεί πριν από περισσότερο από ένα χρόνο στο Σότσι.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass,  ο Πεσκόφ αναφερόμενος στην κατάσταση στη Συρία είπε «μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι  οι όροι των συμφωνιών του Σότσι, στις οποίες αναφέρεται ότι η Τουρκία θα έπρεπε να εξασφαλίσει την οριοθέτηση, την απόσυρση των βαρέων όπλων κ.ο.κ. , που υπογράφηκαν από τους δύο προέδρους πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί».


«Πολύ επικίνδυνα ‘δείγματα’ στρατιωτικού εξοπλισμού πέφτουν στα χέρια τους (στους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ) και όλα αυτά, δυστυχώς δεν συμβάλλουν στην εξομάλυνση της κατάστασης», δήλωσε ο Πεσκόφ.


Οι δηλώσεις έρχονται ως συνέχεια της πρόσφατης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, όσον αφορά την τύχη των τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας.


--