Η Τουρκία στέλνει επιπλέον στρατιωτικές μονάδες στη βορειοδυτική Συρία



Φεβρουάριος 13, 2020. 19:48

Η Τουρκία θα στείλει επιπλέον στρατεύματα στο Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, για τη διατήρηση της διαρκούς κατάπαυσης του πυρός, ανέφερε την Πέμπτη,  ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.



«Στέλνουμε επιπλέον στρατεύματα  για να καταστεί δυνατή η μόνιμη κατάπαυση του πυρός, να ελέγξουμε το πεδίο» είπε ο Χουλουσί Ακάρ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


«Η δύναμη θα χρησιμοποιηθεί εναντίον εκείνων που δεν συμμορφώνονται με την κατάπαυση του πυρός, όπως οι ριζοσπάστες και θα ληφθούν όλα τα μέτρα», πρόσθεσε.


Η ανακοίνωση ήταν συνέχεια των πρόσφατων θανατηφόρων επιθέσεων από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ στα τουρκικά στρατεύματα για την υπάρχουσα κατάπαυση του πυρός, καθώς και τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Ιντλίμπ, στέλνοντας  εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς να βρεθούν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


Τη Δευτέρα πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε μια επίθεση από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ στο Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ύστερα από παρόμοια επίθεση την περασμένη εβδομάδα με μάρτυρες επτά στρατιώτες και ενός πολίτη εργολάβου που συνεργάζονταν με τον τουρκικό στρατό.


--