Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακυρώνουν όλες τις επενδύσεις στο Κοσσυφοπέδιο ...



Φεβρουάριος 11, 2020. 20:06

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ακυρώσουν όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στο Κοσσυφοπέδιο έως ότου η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αποφασίσει να ακυρώσει τον φόρο επί των Σερβικών αγαθών.


Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο  Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ο οποίος είναι,επίσης, ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου Τραμπ στο διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, ενημέρωσε ότι σήμερα επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου  Αλμπίν Κούρτι και την Πρόεδρο της Βουλής του Κοσσυφοπεδίου,  Βιόσα Οσμάνι, στους οποίους κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επενδύσουν εκατομμύρια στο Κοσσυφοπέδιο αν καταργηθεί ο φόρος.


«Ωστόσο, οι ΗΠΑ θα ακυρώσουν όλα αυτά τα έργα έως ότου η κυβέρνηση καταργήσει τους φόρους και εγκαταλείψει  τα σχέδια για την καθιέρωση της αμοιβαιότητας (που ανέφερε ο Κούρτι)», τόνισε η πηγή.


Σχετική μνεία έκανε ο Αμερικανός πρέσβης Γκρενέλ στο Twitter, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να υπάρξει αμερικανική επένδυση χωρίς τη κατάργηση του φορολόγησης των σερβικών προϊόντων- επί των οποίων τίθεται τέλος 100%.


«Ο φόρος θα πρέπει να καταργηθεί για να έρθουν οι επενδύσεις.  Αυτό είναι σημαντικό», έγραψε ο Γκρενέλ, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


Nje Komb

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr