Ερντογάν: Οι Αμερικανοί απειλούν εμένα και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών



Φεβρουάριος 6, 2020. 17:39

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν τον ίδιο, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Τουρκίας και τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών πληροφοριών.



Κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Ερντογάν επανέλαβε τη διαφωνία του με το ειρηνευτικό σχέδιο της Μέσης Ανατολής του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, προκάλεσε έντονες προκαταλήψεις εναντίον Παλαιστινίων που ζουν υπό ισραηλινή κατοχή.


Ο Ερντογάν στην ομιλία του παρουσίασε χάρτη του 1947 με τα σύνορα Παλαιστίνης  καθώς και τα σημερινά  σύνορα και καθόρισε τις ισραηλινές προσαρτήσεις ως εισβολές στο παλαιστινιακό έδαφος

"Τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν εμένα και τον αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας μας, (τον Χακάν Φιντάν). Επιπλέον, η Ουάσιγκτον απειλεί ορισμένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Τουρκίας. 

Αλλά δεν έχει σημασία τι κάνουν, δεν θα πετύχουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το T24.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr