Η Αλγερία απορρίπτει τα σχόλια του Ερντογάν



Φεβρουάριος 1, 2020. 21:37

Το Σάββατο, η Αλγερινή Προεδρία απέρριψε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την ιστορία της Αλγερίας.



Σε δήλωση που εξέδωσε η Προεδρία της Αλγερίας αναφέρει:


«Μας  εκπλήσσει η δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία αναφέρεται στον Πρόεδρο Αμπντέλ Μαγίντ Ταμπούν σχετικά με την ιστορία της Αλγερίας».


«Πρέπει να καταστεί σαφές ... για την Αλγερία τα περίπλοκα ζητήματα που σχετίζονται με την εθνική μνήμη της είναι ιερά για τον αλγερινό λαό», ανέφερε η δήλωση.


Πρόσθεσε ότι η Αλγερία επισημαίνει ότι τα θέματα αυτά είναι πολύ ευαίσθητα και ότι τέτοιες δηλώσεις δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αλγερία και η Γαλλία για την επίλυσή τους.


Την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ζήτησε από τον Αλγερινό ομόλογό του να του δώσει έγγραφα που αναφέρονται σε «σφαγές των Γάλλων στην Αλγερία», για τις οποίες οι κατά σειρά Γάλλοι πρόεδροι προσπάθησαν να αποφύγουν αρνούμενοι τις σφαγές και να ζητήσουν συγγνώμη από τους Αλγερινούς.


Ο Ερντογάν είχε την πρόθεση να δημοσιοποιήσει τέτοια έγγραφα και ζήτησε από τον Ταμπούν να του τα δώσει «για να θυμάται ο Μακρόν ότι η χώρα του σκότωσε πέντε εκατομμύρια Αλγερινούς»…


Ο Ερντογάν είχε δηλώσει κατά την επιστροφή του στο αεροπλάνο ότι θα ήταν πολύ ευχαριστημένος εάν είχε αυτά τα έγγραφα για να τα προσάψει στον Μακρόν, όπως σημειώνει το αραβικό Sky News.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr