Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζητά από τη Ρωσία άδεια για πτήσεις πάνω από το Ιντλίμπ



Φεβρουάριος 27, 2020. 22:13

Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της συνάντησης της ρωσικής αντιπροσωπείας με την τουρκική εκπροσώπηση για το ζήτημα του Ιντλίμπ της Συρίας.



Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ,  σε δηλώσεις του τόνισε ότι  βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για τη χρήση του εναέριου χώρου στο Ιντλίμπ, όχι για στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά για χρήση των τουρκικών UAV, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, για την παρακολούθηση της εκτέλεσης της παύσης  του πυρός («ασυνήθιστο αίτημα» σχολιάζει το δημοσίευμα).


Ο Ακάρ πρόσθεσε επίσης ότι αναμένει υλική υποστήριξη από τους Συμμάχους της Τουρκίας και ότι απόψε θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, με τον οποίο προτίθεται να μιλήσει προσωπικά μαζί του.


(Κάτι ασυνήθιστο παρακάτω- κείμενο από το ρωσικό)



«Η προσοχή μου στράφηκε σε αυτές τις φωτογραφίες του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στην κηδεία ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιντλίμπ.
»Οι άνδρες έχουν πολύ παράξενα καπέλα ως Τούρκοι, γενειάδα και καπέλα…
Μοιάζουν περισσότερο με Ορθόδοξους Εβραίους. Ωστόσο είναι Τούρκοι Αραβο- Αλεβίτες- Νουσαϊρίτες. Ο Αλί Εμρέ Φιρινγκίογλου που σκοτώθηκε ήταν ένας Αλεβίτης από την επαρχία Χατάι».
--