Κρεμλίνο: Οι στρατιώτες της Τουρκίας που σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ ήταν μαζί με τρομοκράτες



Φεβρουάριος  29, 2020. 16:34

Ο Ρώσος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στο Ρωσικό Συμβούλιο Ασφάλειας κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που διεξήχθη την Παρασκευή,  ανέφερε ότι οι 33 Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ και οι 32 άλλοι που τραυματίστηκαν βρίσκονταν σε περιοχές όπου υπήρχαν τρομοκράτες.



Ο εκπρόσωπος  δήλωσε ότι η Ρωσία ανησυχεί για την κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας λόγω της κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Συριακού Στρατού.


Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ βρίσκονταν σε περιοχές όπου βρίσκονταν τρομοκράτες, σημειώνοντας ότι σε αυτούς υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί μισθοφόροι  και από την πρώην Σοβιετική Ένωση (χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης).


Επεσήμανε ότι η Άγκυρα δεν ενημέρωσε τη Ρωσία για την παρουσία των στρατιωτών της σε αυτό τον τομέα, παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα της Ρωσίας για κάτι τέτοιο.


Ποιος είναι ο ρόλος των Τουρκικών Παρατηρητηρίων



Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι ένα από τα καθήκοντα των ‘σημείων παρατήρησης’ που ανήκουν στις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη Συρία, είναι να παρεμποδίζουν τους τρομοκράτες να εκτελούν εχθρικές  και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά η Τουρκία δεν τα υλοποίησε.


Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση στη Μόσχα δήλωσαν ότι οι στρατιώτες του τουρκικού καθεστώτος  βρίσκονταν σε περιοχές όπου δεν είχαν δικαίωμα να είναι, ζήτησαν, ακόμη, από την Τουρκία να λάβει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της ακεραιότητας των Ρώσων πολιτών και των διπλωματικών αποστολών στην Τουρκία.


Το τελευταίο επισημαίνεται λόγω των διαδηλώσεων από τους Τούρκους πολίτες μπροστά από το ρωσικό προξενείο  στην Κωνσταντινούπολη, μετά το θάνατο  των 33 Τούρκων στρατιωτών από τις αεροπορικές επιθέσεις στην επαρχία Ιντλίμπ την Πέμπτη.



--