«Οι μισθοφόροι του Ερντογάν στη Λιβύη δεν υποστηρίζονται από την αντιπολίτευση της Συρίας»



Φεβρουάριος 1, 2020. 20:45


Οι Σύριοι μισθοφόροι που μάχονται στη Λιβύη για λογαριασμό της Τουρκίας δεν υποστηρίζονται από την «αντιπολίτευση της Συρίας», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της συνταγματικής επιτροπής της Συρίας και πρώην επικεφαλής της Συμμαχίας της αντιπολίτευσης της Συρίας Χάντι Αλ Μπαχρά.


«Κανένα στρατιωτικό τμήμα ή οποιοδήποτε επίσημο όργανο που εκπροσωπεί τη Συριακή Αντιπολίτευση δεν υποστηρίζει ούτε αποστέλλει μαχητές για να συμμετάσχει στη σύγκρουση στη Λιβύη», δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στην Al Arabiya.


«Ως επίσημο όργανο και πολιτικό όργανο είμαστε αντίθετοι με τη συμμετοχή οποιουδήποτε Σύριου πολίτη σε μάχες έξω από τα σύνορα της Συρίας», ανέφερε.


«Είναι πολύ λυπηρό να ακούμε τέτοια νέα που σκιάζουν μια σημαντική πτυχή της τραγωδίας στη Συρία», δήλωσε ο Αλ Μπαχρά, προσθέτοντας ότι οι πολίτες της Συρίας στη χώρα που είχε καταστραφεί από τον πόλεμο «αναζητούσαν οποιαδήποτε ευκαιρία εργασίας» για να επιβιώσουν και να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους.


Έχουν αναφερθεί πρόσφατα ότι αρκετοί Σύριοι μισθοφόροι που μάχονται στη Λιβύη για λογαριασμό της Τουρκίας έχουν ήδη εγκαταλείψει τις τάξεις τους και έφυγαν στην Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, η οποία ανέφερε γαλλικές πηγές πληροφοριών.


Το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας 'Σαρλ Ντε Γκωλ' αυτή την εβδομάδα είδε μια τουρκική φρεγάτα να συνοδεύει φορτηγό πλοίο που μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα στην πρωτεύουσα της Λιβύης στην Τρίπολη, που έρχεται σε αντίθεση με το εμπάργκο των ΗΕ, σύμφωνα με γαλλική στρατιωτική πηγή.


Το φορτηγό πλοίο ‘bana’ αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Τρίπολης την Τετάρτη, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί, μια μέρα αφού ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξόργισε την Άγκυρα, κατηγορώντας τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι απέτυχε «να κρατήσει το λόγο του» για την βορειο-αφρικανική χώρα.


alarabiya.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr