Γαλλία και Βέλγιο επέστρεψαν Αλβανούς μετανάστες



Φεβρουάριος 12, 2020. 20:18

Η αλβανική κρατική αστυνομία ανέφερε ότι 40 Αλβανοί υπήκοοι δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν επιστρέψει στα Τίρανα μετά την απόρριψη της αίτησης τους.



«Η δράση διεξήχθη σε συνεργασία με τον Frontex και το γαλλικό γραφείο μετανάστευσης με πτήση τσάρτερ. 

Επιστράφηκαν 40 Αλβανοί υπήκοοι, 34 από τη Γαλλία και έξι από το Βέλγιο. Πρόκειται για άτομα που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη γαλλική και βελγική επικράτεια μετά την αρνητική απάντηση στην αίτηση τους για άσυλο», σημειώνει η ανακοίνωση.


808 έχουν επιστραφεί από τις αρχές του χρόνου


Όπως σημειώνεται, δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρέφονται Αλβανοί από τις ευρωπαϊκές χώρες, ήδη, από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, 808 Αλβανοί υπήκοοι έχουν απελαθεί με πτήσεις τσάρτερ.


Η κρατική αστυνομία, καλεί για ακόμη μία φορά, όλους τους Αλβανούς πολίτες να συμμορφωθούν με τους κανόνες κίνησης στο χώρο Σένγκεν και να μην καταβάλλουν καμία προσπάθεια και να προβαίνουν σε περιττές δαπάνες, καθώς η Αλβανία θεωρείται χώρα ασφαλής και συνεπώς η «πιθανότητα ασύλου σε Αλβανούς πολίτες είναι μηδενική».


a2news.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr