Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020

Συρία: Ο στρατός εντόπισε το μεγαλύτερο αρχηγείο του Μετώπου αλ Νούστρα στην Ιντλίμπ (Φωτο)Φεβρουάριος 2, 2020. 20:17

Ένα από τα μεγαλύτερα αρχηγεία της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ανακάλυψαν οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού στη διάρκεια του «χτενίσματος» σε περιοχή νοτιοανατολικά της  επαρχίας Ιντλίμπ.Εντοπίστηκαν εργαστήρια κατασκευής βομβών και οβίδων, χειρουργεία και καταλύματα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη διάρκεια ‘χτενίσματος’ στην πόλη Μαρντάμπσα (Mardabsa), οι στρατιωτικές μονάδες βρήκαν ένα από τα κεντρικά στέκια της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα,  που δημιουργήθηκαν εκσκαφές βράχων που περιλάμβαναν ένα δίκτυο  από σήραγγες εξοπλισμένες με ένα σύστημα φωτισμού και εξαερισμού. Εκεί υπήρχαν οχυρωμένοι χώροι που οι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης διαβιούσαν.


Οι τρομοκράτες είχαν δημιουργήσει εργαστήριο για την κατασκευή διάφορων εκρηκτικών μηχανισμών και παγίδων, όπως για εκρήξεις σε αυτοκίνητα μετά την τοποθέτησή τους. Εντοπίστηκε, ακόμη, ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών που ήταν γνωστές ως ‘κόλαση’ με πολλαπλούς πυραύλους.


Την Πέμπτη, οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού απελευθέρωσαν την πόλη Μαρντάμπσα, στον διεθνή οδικό άξονα Χαλεπίου- Χάμα και άρχισαν το χτένισμα στην γύρω περιοχή.sana.sy
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr