Σκόπια: Ο ΥΠΕΞ Σκοπίων ζητά την αποπομπή της υπουργού Εργασίας για το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»



Φεβρουάριος 9, 2020. 21:04

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ζήτησε από την υπηρεσιακή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ράσελα Μιζράχι, να επαναφέρει  τη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»,  στον πίνακα του υπουργείου  διαφορετικά θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Όλιβερ Σπασόφσκι να υποβάλει στη συνέλευση την αποπομπή της από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. 


Το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε προφορικό σημείωμα από την Ελλάδα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Ο Ντιμίτροφ δήλωσε ότι η Μιζράχι (που είναι από το VMRO-DPMNE) πρέπει να σεβαστεί τον όρκο που έχει δώσει στο σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν  ποινικές ευθύνες του υπηρεσιακού υπουργού σύμφωνα με τα άρθρα 353 και 390 του Ποινικού Κώδικα, αλλά αυτό είναι έργο άλλων κρατικών θεσμών.


Ωστόσο, η Ράσελα Μιζράχι δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης :


«Δεν αγνοώ την πραγματικότητα, αλλά δεν θα επιτρέψω τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας. 

Το δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά και η ηθική υποχρέωση του κάθε πολίτη, είναι να βλέπει κανείς  την αδικία και να ενεργεί επ 'αυτής.  

Δεν υπάρχει παλαιός και νέος πίνακας. 

Υπάρχει μόνο ένας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, αυτόν βρήκα και αυτός υπάρχει», δήλωσε ο υπηρεσιακή υπουργός.


Πρόσθεσε ότι πρέπει να ευχαριστήσει την αναπληρωτή πρωθυπουργό Οικονομικών Υποθέσεων, Μίλα Γιαρόφσκα, «επειδή δεν άλλαξε τον πίνακα και με αυτό, σύμφωνα με την ίδια, αναγνώρισε βαθιά ότι αυτή είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας και αυτός είναι ο λαός της Μακεδονίας», όπως είπε.


mia.mk, lider.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr