Αλβανία: Απετράπη δολοφονική απόπειρα(;) κατά του Έντι Ράμα- Συνελήφθη ο ύποπτος



Φεβρουάριος 10, 2020. 21:14

Τίρανα.

Οπλισμένος άνδρας με αρκετούς γεμιστήρες συνελήφθη έξω από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος που συνεδρίαζε υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.



Πρόκειται για τον 40χρονο Βλαντιμίρ  Γκιούτα.
Η δημοσιογράφος Ντοριάνα Μπεζάτ ανέφερε στο Balkan Web και στο News 24, ότι ο Γκιούτα έφερε μαζί του όπλο και 22 γεμιστήρες καθώς και ένα μεγάλο ποσό χρημάτων σε ευρώ και δολάρια των ΗΠΑ που υπολογίζονται σε πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ.


Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο Γκιούτα έκανε αρκετές βόλτες στο πεζοδρόμιο κοντά στο αρχηγείο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δημιουργώντας υποψίες στους υπαλλήλους της Φρουράς, που βρίσκονται στην είσοδο της έδρας, καθώς εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η συνάντηση της Προεδρίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.


Κάποια στιγμή, ο Γκιούτα πλησίασε στην είσοδο της έδρας του Σοσιαλιστικού Κόμματος,  η φρουρά αντέδρασε αμέσως και παρενέβη εξουδετερώνοντας τον, συγχρόνως ζήτησε ενισχύσεις από την αστυνομία όταν είδε ότι ήταν οπλισμένος. Φορούσε μαύρο φούτερ, σκούρο παντελόνι και κουκούλα στο κεφάλι του.


Ποιος ήταν


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι είναι γνωστός στον υπόκοσμο. Είχε συλληφθεί παλαιότερα σε προσπάθειά του να διαφύγει φορώντας περούκα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι υψηλός κίνδυνος για την κοινωνία. Διέπραξε βιαιότητες κατά του πατέρα του και κατά ενός ξαδέλφου του.


Ο Ράμα έφυγε με θωρακισμένο όχημα


Οι φύλακες του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον προστάτευσαν και τον οδήγησαν σε θωρακισμένο όχημα, με το οποίο,  με συνοδεία, μετέβη στο πρωθυπουργικό γραφείο.






BalkanWeb


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr