Ο οργανισμός, που συμμετέχει η Αλβανία, αντιτίθεται στο σχέδιο Τραμπ για Ισραήλ-Παλαιστίνη



Φεβρουάριος 4, 2020. 20:08

 Ο Οργανισμός για την Ισλαμική Συνεργασία, στην οποία η Αλβανία είναι μέλος, αντιτάχθηκε στο σχέδιο του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την επίλυση της παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, δύο ημέρες μετά την απόρριψη του σχεδίου από τον Αραβικό Σύνδεσμο.


Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε στο τέλος της συνάντησης, ορίζει ότι ο Οργανισμός «καλεί όλα τα κράτη μέλη να μην συμμετάσχουν σε αυτό το σχέδιο ή να μην συνεργαστούν με την αμερικανική κυβέρνηση για την υλοποίησή του υπό οποιαδήποτε μορφή».


Ο Τραμπ ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι το σχέδιό του φέρνει τα δύο κράτη νικητές, με τους Παλαιστινίους να επιβεβαιώνουν το κράτος τους με την πρωτεύουσα Abu Dis, λίγα χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ.


Αλλά αυτό το σχέδιο απορρίφθηκε αμέσως από την Παλαιστίνη, που αναζητά την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά της, ενώ αναφέρει για το σχέδιο του Τραμπ ότι αφαιρεί δικαιώματα σε εδάφη της Δυτικής Όχθης.


Εν τω μεταξύ, στο ψήφισμα που ενέκρινε η ισλαμική οργάνωση, δεν υπάρχει ακόμα καμία αντίδραση από την κυβέρνηση των Τιράνων,  εάν υποστηρίζει ή όχι τη θέση εναντίον του σχεδίου του αμερικανικού προέδρου, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


fjala.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr