Σκόπια: Επεισοδιακή επίσκεψη του Καρακατσάνοφ στο Μοναστήρι



Φεβρουάριος 1, 2020. 18:56

Μοναστήρι.

Νέα πρόκληση του αντιπροέδρου της Βουλγαρίας και υπουργού Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος δήλωσε σήμερα στο Μοναστήρι (Μπίτολα) ότι η διαμάχη μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας είναι πολιτική και όχι ιστορική, διότι με σαφήνεια γράφει η ιστορία ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Βούλγαρος.


 «Το εάν η διαφορά  θα επιλυθεί εξαρτάται αποκλειστικά από τους πολιτικούς στα Σκόπια», είπε ο Καρακατσάνοφ.

Ο Καρακατσάνοφ παρουσίασε σήμερα στο Μοναστήρι το βιβλίο του, για τον Τοντόρ Αλεξαντρόφ και δήλωσε ότι για την παρουσίαση προσκλήθηκε από το σύλλογο του Μοναστηριού «Ιβάν Μιχαήλοφ».


«Η ιστορία είναι σαφής και ο αναγνώστης καταλαβαίνει. Κοιτάτε τα έγγραφα, διαβάστε τα και πρέπει να σκεφθείτε. Αλλά για να πούμε ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ δήλωσε τον εαυτό του Βούλγαρο μόνο επειδή είχε βουλγαρικό διαβατήριο, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία. 

Εκείνη την εποχή κανείς δεν χρειαζόταν βουλγαρικό διαβατήριο για να έρχεται στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο. 
Ο Γκότσε Ντελτσέφ καταγόταν από το Κουκούς (Κιλκίς)  και πήγε στη βουλγαρική στρατιωτική σχολή. Δεν πήγε στην Αθήνα, το Βελιγράδι ή την Αγία Πετρούπολη, πήγε στη Σόφια. Αυτό δηλώνει απλά τι ήταν, λέει ο Καρακατσάνοφ.


 Δεν ήμαστε Βουλγαρο-Μακεδόνες


Στην επίσκεψη αντέδρασε η Συμμαχία Αγωνιστών της πόλης, που ανακοίνωσε ότι  ο Καρακατσάνοφ δεν επιτρέπεται να μιλάει εναντίον των εθνικών συμφερόντων  της Βόρειας Μακεδονίας.


«Απαιτούμε να μην επιτρέπεται να μιλάει για διατριβές που δεν έχουν εθνικό ενδιαφέρον για το λαό μας. Παντού πηγαίνετε και κηρύττετε ότι είμαστε Βούλγαροι – Μακεδόνες, αυτό δεν είναι αλήθεια. 

Υψώνουμε τη φωνή μας και είμαστε αντίθετοι σε όσα λέτε. 


Να μην χρησιμοποιείτε τη δημοκρατία για άλλους σκοπούς που αντιβαίνουν στα εθνικά συμφέροντα της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Τραϊκόφσι, πρόεδρος της Συμμαχίας των Αγωνιστών στο Μοναστήρι.


Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τη στιγμή που ο Καρακατσάνοφ μιλούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ένας κάτοικος του Μοναστηριού προσπάθησε να αντιταχθεί στην παρουσίαση του βιβλίου του. 


Αλλά αμέσως απομακρύνθηκε από την ασφάλεια, παρόλο που ο Καρακατσάνοφ προσπάθησε να τον δικαιολογήσει…





--
telma.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr