Η Μέρκελ κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου στο Βερολίνο




Φεβρουάριος 8, 2020. 14:56

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συγχάρηκε τον νέο πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπιν Κούρτι, για τη νέα του θέση και τον κάλεσε στο Βερολίνο. Η Μέρκελ τονίζει την περαιτέρω υποστήριξη της Γερμανίας προς το Κοσσυφοπέδιο.



Αυτό αναφέρει δελτίο τύπου της γερμανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (08.02). Επιπλέον, με τα συγχαρητήριά της, η Μέρκελ επισημαίνει ότι «δύσκολα καθήκοντα είναι μπροστά σας και της κυβέρνησής σας».


Ο Γερμανίδα καγκελάριος επικαλείται την εδραίωση και ενίσχυση του κράτους δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης ως «κεντρικά βήματα για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής του Κοσσυφοπεδίου», τονίζοντας «Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να σας υποστηρίζει σε αυτήν την πορεία».


Τονίζει ιδιαίτερα τον «διάλογο για την ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Σερβία»,  ως σημαντικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.


«Θα χαρώ να σας καλωσορίσω στο Βερολίνο και σας εύχομαι τύχη και επιτυχία στην εκπλήρωση των καθηκόντων σας», είπε η Μέρκελ στο νέο πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr