Μειώθηκαν οι εξαγωγές της Gazprom στην Τουρκία κατά 40% το 2019





Φεβρουάριος 5, 2020. 22:25

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου στην Τουρκία μειώθηκαν κατά περίπου 10%, ενώ οι παραδόσεις της Gazprom μειώθηκαν κατά 40%, παράλληλα, υπάρχει αύξηση προμήθειας από το Αζερμπαϊτζάν και από αγορά υγροποιημένου αερίου.



Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που βασίζονται στις στατιστικές της  ρωσικής βιομηχανίας, οι προμήθειες  ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία το 2019 μειώθηκαν κατά περίπου 40%, στα 14,4-14,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. 

Από τον όγκο αυτό μεταφέρθηκαν 4,35 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα μέσω του Διαβαλκανικού Διαδρόμου και 10,3-10,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα παραδόθηκαν απευθείας μέσω του Blue Stream, του οποίου η χωρητικότητα επιτρέπει την άντληση 16 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, αναφέρει η Interfax.


Με αυτό το αποτέλεσμα, η Τουρκία είναι πιθανό να δώσει ώθηση στην Gazprom να διευρύνει τις εξαγωγές της σε αγοραστές όπως η Ιταλία και ακόμη και η Αυστρία.


 Η επίσημη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων εξαγωγής φυσικού αερίου από την Gazprom για το 2019,  αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου ως μέρος της έκθεσης για το τέταρτο τρίμηνο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr