Ο Ερντογάν λέει ότι οι Αμερικανοί δεν χορηγούν Patriot στην Τουρκία



Φωτό αρχείου


Φεβρουάριος 26, 2020. 20:59


Στη διάρκεια της αεροπορικής πτήσης προς το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, δήλωσε ότι αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες  δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν την Άγκυρα στο ζήτημα του Ιντλίμπ, ωστόσο καμία συγκεκριμένη βοήθεια δεν έγινε ορατή μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.



Αναφερόμενος στη Διάσκεψη για το Ιντλίμπ, όπως είχε αναφερθεί ότι θα γινόταν με τον πρόεδρο της Γαλλίας, την καγκελάριο της Γερμανίας και τον Ρώσο πρόεδρο, ο Ερντογάν δήλωσε:


«Η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της συνάντησης για το Ιντλίμπ συμφωνήθηκε στις 5 Μαρτίου, πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη. Η μορφή της συμμετοχής βρίσκεται υπό συζήτηση- με τη συμμετοχή δύο ή τεσσάρων ηγετών», είπε χαρακτηριστικά.


Χθες είχε δηλώσει ότι η συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει οπωσδήποτε.


Αναφερόμενος στο αίτημα της Άγκυρας στις Ηνωμένες Πολιτείες, για μεταφορά αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στα νότια σύνορα της χώρας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν υπάρχει ετοιμότητα από τις ΗΠΑ να μεταφέρουν Patriot  στην Τουρκία.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δηλώσει την πρόθεσή της να προμηθεύσουν την Τουρκία με αντιπυραυλικά συστήματα πυραύλων. Η Άγκυρα είπε στις ΗΠΑ ότι είναι έτοιμη να αποκτήσει (αγοράσει) Patriot από τις ΗΠΑ», είπε.