Αιγύπτιος αναλυτής: Η Τουρκία στέλνει ένοπλες ομάδες στη Λιβύη μέσω της Sadat


 


Φεβρουάριος 5, 2020. 20:02


Κάιρο.


Ο Δρ Αϊμάν Σαμίρ, ερευνητής που ειδικεύεται στις διεθνείς σχέσεις, δήλωσε ότι δεν
είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία στέλνει ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Κατάρ, όπου οι τρομοκράτες μεταφέρθηκαν από τη Λιβύη στη Συρία και το Ιράκ.



Πρόσθεσε, ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία της δεύτερης αποστολής τρομοκρατών του ISIS και του Μετώπου Αλ Νούσρα που μεταφέρονται από τη βόρεια Συρία στη Λιβύη, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι χώροι για την πρόσληψη των τρομοκρατών, στις περιοχές Τζαράμπλους και Αλ Μπαμπ  στη βόρεια Συρία που γίνεται από την τουρκική  ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας Σαντάτ που προστατεύει το καθεστώς του Ερντογάν.


Ο ερευνητής επεσήμανε ότι η εταιρεία Sadat λειτουργεί στη Λιβύη, τη Σομαλία και την Υεμένη, σύμφωνα με αναφορές που δημοσίευσε η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών, εξηγώντας ότι οι μαχητές εκπαιδεύονται στην Ανατολία και τη Σμύρνη.


«Σύμφωνα με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών η Τουρκία εκπαιδεύει ένοπλο προσωπικό για αποστολή στη Λιβύη», είπε χαρακτηριστικά.


Δημοσίευμα του  Ασοσιέιτεντ Πρες αποκάλυψε ότι η Τουρκία έστειλε περισσότερους από 4 χιλιάδες ξένους μαχητές από τη βόρεια Συρία στη Λιβύη, μεταξύ αυτών, μαχητών του ISIS και της Αλ Κάιντα, για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σάρατζ και με την υποστήριξη του Κατάρ.


Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπως και του ομοσπονδιακού πρακτορείου ειδήσεων (Tass), αποκάλυψαν ότι η χρηματοδότηση του Κατάρ για την τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη είναι ξεκάθαρη,  καθώς αγοράζει τα όπλα τα οποία στέλνει η Άγκυρα στη Λιβύη, καταβάλλει, επίσης, τους μισθούς στους μαχητές μηνιαίως και συμβάλλει μέσω τουρκικής  ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Λιβύη, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αναλυτή.




--
alghad.tv
-
Α.Β.




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr