Πάνω από 100 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες περνούν στην Αδριανούπολη



Μάρτιος 2, 2020. 10:07

«Στις 7:40 μ.μ. τοπική ώρα, ο αριθμός των προσφύγων που εγκατέλειψαν τη χώρα μας μέσω της Αδριανούπολης είναι 100.577», έγραψε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου στο Twitter.


“Στο Παζαρκουλέ, οι μετανάστες από τη Συρία, την Ασία και την Αφρική συνεχίζουν να φθάνουν και να συγκεντρώνονται», γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα που επικαλείται τοπικά και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι 13 χιλιάδες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα, αλλά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών μιλάει για 75 χιλιάδες που έχουν περάσει από την Αδριανούπολη στα ελληνικά σύνορα.


Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, στους πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες προσφέρεται  ανθρωπιστική βοήθεια. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις- ΜΚΟ έφεραν φαγητό και νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο αριθμός των ανθρώπων είναι πολύ μεγάλος και η τροφή δεν είναι αρκετή για όλους.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει κερδοσκοπία, οι έμποροι άρχισαν να πωλούν ψωμί και άλλα προϊόντα σε διογκωμένες τιμές.


Μεγάλες ομάδες μεταναστών φεύγουν από τις περιοχές της Αδριανούπολης και του Παζαρκούλε και αναζητούν διόδους κατά μήκος του ποταμού Έβρου για να εισέλθουν στην Ελλάδα.


Η ελληνική αστυνομία συνόρων επέστρεψε τη δεύτερη ημέρα, χιλιάδες μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία κοντά στην περιοχή της Αδριανούπολης.


Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί δήμαρχοι τουρκικών δήμων, γράφει το δημοσίευμα, καθώς και επιχειρηματίες δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τη μεταφορά των μεταναστών, ώστε να συνεχίσουν να φθάνουν στα τουρκο-ελληνικά σύνορα.


--