Στη Μίνια άνοιξε μουσείο για τους 21 Χριστιανούς που αποκεφαλίστηκαν από το ISIS



Φεβρουάριος 1, 2020. 14:47

Κάιρο.

Ο επίσκοπος Μπεβνότιους της διοικητικής περιφέρειας της Μίνιας στην Αίγυπτο έχει δημιουργήσει Μουσείο στο οποίο τιμώνται οι 21 Αιγύπτιου Χριστιανοί που είχαν ληφθεί όμηροι και αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη,  πέντε χρόνια μετά τη δημοσίευση του βίντεο τους που σοκάρισε όλο τον κόσμο.



Το μουσείο περιλαμβάνει 21 προτομές τοποθετημένες μπροστά από ένα μνημείο του Ιησού Χριστού, το οποίο έχει σχεδιαστεί να ομοιάζει σαν να αγκαλιάζει τα θύματα της σφαγής του 2015.

φωτό από το σχετικό βίντεο της αποκεφάλισης των Χριστιανών Κοπτών της Αιγύπτου

Το νέο μουσείο διαθέτει και ένα σχετικό ντοκυμαντέρ που δείχνει λεπτομερώς τη δολοφονία των 21 Χριστιανών Αιγυπτίων, οι οποίοι απήχθησαν και σκοτώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος από τις κατοικίες τους στη Σύρτη της Λιβύης.


Το μουσείο στεγάζεται σε έναν καθεδρικό ναό που χτίστηκε το 2018 με κεφάλαια από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για τη μνήμη των μαρτύρων.


Το χωριό Αλ Άουρ, είναι η πατρίδα 13 θυμάτων που βρίσκεται στη διοικητική περιφέρεια της Μίνιας, όπου επιλέχθηκε ως οικία του νέου καθεδρικού ναού.


Στην πρώτη Λειτουργία στην εκκλησία παραβρέθηκαν διάφοροι αξιωματούχοι παράλληλα με τις οικογένειες των μαρτυρησάντων της σφαγής του 2015.



(Η ελ Μίνια βρίσκεται 245 χλμ νότια του Καΐρου στη δυτική όχθη του Νείλου)