Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Η Ρωσία απέσυρε 5 μαχητικά αεροσκάφη από την βάση της στη ΣυρίαΜάρτιος 12, 2020. 16:43

Ένα σημαντικό βήμα έγινε από το ρωσικό μέτωπο μετά τη συνάντηση του Ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ,  σημειώνει τουρκικό δημοσίευμα.Η Ρωσία απέσυρε τα μαχητικά αεροσκάφη της από τη Χμέιμιμ, στα Λατάκια όπου είναι η μεγαλύτερη αεροπορική της βάση στη Συρία.


Πέντε ρωσικά αεροσκάφη επέστρεψαν, χθες, μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν στη Ρωσία και σύμφωνα με τα στοιχεία των κέντρων παρακολούθησης πολιτικών ραντάρ για τις διαδρομές των αεροσκαφών, το αεροσκάφος TU- 154 με αριθμό RA-85041 που ανήκει στη ρωσική πολεμική αεροπορία προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Βόλγα στη Ρωσία.


Ακολούθησαν τέσσερα βομβαρδιστικά αεροπλάνα τύπου SU-24, τα οποία και αυτά από τον εναέριο χώρο του Ιράν προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βόλγα, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr