Το τείχος της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία 911 χλμ έχει σχεδόν τελειώσει



Μάρτιος 20, 2020. 16:54

Τούρκικο δημοσίευμα αναφέρεται στην αποπεράτωση του τείχους στα σύνορα με τη Συρία, συνολικού μήκους 911 χιλιομέτρων, σημειώνοντας ότι έχει περατωθεί έως σήμερα σε μήκος 850 χιλιομέτρων.


Όπως σημειώνεται το τείχος εκτείνεται κυρίως σε ευθεία γραμμή. Κατασκευάστηκε «στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών μέτρων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την αποτροπή των προκλήσεων του πολέμου που εδώ και χρόνια υπάρχει στη Συρία».


Σε τακτές αποστάσεις υπάρχουν πύλες υψηλής ασφαλείας που τοποθετήθηκαν για να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι πύλες αυτές είναι ανθεκτικές, όπως αναφέρεται, σε πυραύλους και οβίδες.


Ο μηχανικός της κατασκευής του τείχους αυτού, ο Χαλίλ Ιμπραχίμ Μποζκγκεγίκ, δήλωσε ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 850 χιλιόμετρα, τόνισε ότι σκοπός του να προφυλάξει την ενδοχώρα από τις εξωτερικές απειλές και το υπόλοιπο τμήμα βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής.


Στο τείχος έχουν κατασκευαστεί παρατηρητήρια ύψους 15 μέτρων, και αυτά έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες του στρατιώτη που βρίσκεται σε αυτό και να είναι σε θέση να αμυνθεί. Μελλοντικά στα σημεία αυτά θα τοποθετηθεί κάμερα και ο κατάλληλος οπλισμός.


Στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με τη Συρία έχουν γίνει επανειλημμένα διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις  των κατοίκων της περιοχής των συνόρων, αφού κόβει την επικοινωνία μεταξύ των παραμεθόριων πόλεων και οικισμών εκατέρωθεν, που οι πληθυσμοί, κυρίως, είναι κουρδικής καταγωγής.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr