Εξαγριωμένοι Τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν σε Ρώσους δημοσιογράφους στην Άγκυρα

Η αρχισυντάκτης Μαργαρίτα Σίμωνιαν, του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ροσίγια Σεκόντια (η Ρωσία σήμερα) του τηλεοπτικού καναλιού RT, ανέφερε ότι έγινε επίθεση σε τρεις υπαλλήλους της στην Άγκυρα


Μάρτιος 1, 2020. 08:43

Η ιστοσελίδα της ειδησεογραφικής πύλης Σπούτνικ στην Τουρκία  ανέφερε απόπειρες επιθέσεων κατά των δημοσιογράφων της στην Άγκυρα.



«Στις 29 Φεβρουαρίου από τις 22:30 έως τις 23:00, οργανωμένες ομάδες ανθρώπων προσπάθησαν να εισέλθουν σε διαμερίσματα τριών υπαλλήλων μας (δημοσιογράφων) φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα, προσβολές και απειλές.

 Οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες. Έγινε κλήση στην τουρκική αστυνομία  και συνελήφθησαν περίπου 10 άτομα από αυτές τις ομάδες για εξακρίβωση στοιχείων», αναφέρει ο ιστοχώρος Σπούτνικ Τουρκίας.


Σημειώνεται ότι οι επιτιθέμενοι φώναζαν συνθήματα όπως «Η Τουρκία για τους Τούρκους», «Ρώσοι προδότες»,  «Ρώσοι κατάσκοποι», «Οι Μάρτυρες ( δηλαδή:αυτοί που σκοτώθηκαν για την πατρίδα τους) είναι αθάνατοι, η πατρίδα είναι αδιαίρετη» κ.ά.


Οι μεγάλες ομάδες των επιτιθεμένων έφυγαν πριν από την άφιξη της αστυνομίας, δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.


Το δημοσίευμα προσθέτει ότι νωρίτερα η αρχισυντάκτης Μαργαρίτα Σίμωνιαν, του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ροσίγια Σεκόντια (η Ρωσία σήμερα) του τηλεοπτικού καναλιού RT, ανέφερε ότι έγινε επίθεση σε τρεις υπαλλήλους της στην Άγκυρα, που τους κατηγόρησαν για προδοσία της πατρίδας τους.


--