Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020

Η Τουρκία ζήτησε βοήθεια από το ΝΑΤΟ για τη Συρία


Μάρτιος 10, 2020. 08:21


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν ανέφερε ότι έχει ζητήσει πρόσθετη βοήθεια από το ΝΑΤΟ για την κατάσταση στη Συρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα και η αποδοχή του κοινού εγγράφου από τις δύο πλευρές, δεν ικανοποίησε την Τουρκία στις επιδιώξεις της.Η δήλωσε έγινε μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.


«Στις συνομιλίες σήμερα (χθες) συζητήσαμε κυρίως την κατάσταση στη Συρία. Τόνισα τη σημασία της άμεσης παροχής στην Τουρκία πρόσθετης βοήθειας από το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους. Τα σύνορα Συρίας- Τουρκίας είναι τα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ. Η κρίση στη Συρία αποτελεί απειλή για την περιοχή μας και ολόκληρη την Ευρώπη, τόσο στον τομέα της ασφάλειας, όσο και στον ανθρωπιστικό τομέα», ανέφερε ο Ερντογάν.


Πρόσθεσε ότι ο μόνος στόχος της χώρας είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο « τα 3,6 εκατομμύρια Σύριοι που είναι στην Τουρκία και τα 1,5 στο Ιντλίμπ  κοντά στα σύνορα, να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους».


--